Tsja!... en dan kruip je uit een auto.... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van gerben ketels - WaarBenJij.nu Tsja!... en dan kruip je uit een auto.... - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van gerben ketels - WaarBenJij.nu

Tsja!... en dan kruip je uit een auto....

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg gerben

21 Maart 2010 | Suriname, Paramaribo

Hallo menskes hier zijn we dan weer voor al bijna de laatste keer :)

Afgelopen week was niet veel anders dan de vorige weken dus is ook niet boeiend genoeg om ook maar iets van te vermelden....

Afgelopen weekend is de Jeep-safari toch door gegaan. Met wat onderhandelingen, een vette korting en een splitsing in 2 groepen zijn wij toch akkoord gegaan en zijn we zaterdag ochtend gestart met de 2 daagse trip.

Na een vrij korte auto rit van een uur of 2 kwamen we aan op ons kampement voor die nacht. Een mooi strandje + cabbana`s aan de Suriname rivier. Best nice op het eerste gezicht.

Die middag zouden we gaan rally`en en crossen met de jeeps door de savanne en het regenwoud. De mensen konden staan in de bak van de 4x4 pick ups om daarmee door modder, water en de duinen te stuiteren. Ik had gekozen voor een oude Toyota landcruiser die ook wel de traktor word genoemd. Kwa tempo was dit niet heel erg boeiend ;) maar verder, boompjes om drukken, op plekken rijden waar niemand t durfde etc etc.. dit resulteerde natuurlijk wel in een gestuiter door die auto van jewelste:)

Na een tijdje crossen kwamen we aan bij een fantastisch mooi gebied. Tussen de witte duinen, zaten brede geulen met water, droge stukken, schuine stukken etc. Het parcours werd al vrij snel bekend. Heen over de oever, dan bijdraaien en 2m steil naar beneden om vervolgens vol gas door de geul te stuiteren en er aan het eind weer steil om hoog uit te rijden. Ons groepje begon met rijden, de auto die hiervoor beschikbaar was was de traktor:P. De eerste paar ritten gingen prima. Marit, Justina en Ik reden perfect en stuiterden volgas overal maar lekker door heen. Toen kwam onze daan:(.. Deze jonge gozert ging van start als een jonge hond en al snel zeiden we dat hij niet te dicht richting de geul moest komen rijdend over de oever. Maar toen gebeurde het, door het volgas stuiteren door een diepgat, kwam auto een stuk van de grond, daan liet van schrik het stuur los en het onverkomelijke gebeurde, de auto flikkerde om en alle mensen, camera`s, zonne brillen en weetk t wat passeerden de revu. Toen de auto gelukkig na 2 meter vallen op de zei bleef liggen was al erg fijntjes aangezien niemand natuurlijk een gordel droeg en op de kop liggen is dan geen pretje;)...

Daar hier het stuur rechts zit, kwam onze daan met zn volle gewicht daarna nog ff na beneden pleuren en beukte mij nog ff wat harder op het raamkozijn. Nadat ik Daan nogal pissig van me af gebeukt had hoorde ik Justina een beetje hysterisch kermen. Dat ik de enige was die rustig was, was meteen duidelijk, Daan en Rikkert zaten als in shock voor zich uit te staren en Justina was in alle staten. Gelukkig kon ik bij haar komen en zag ik dat ze in iedergaval niets mankeerde. Na een tijdje met haar gezeten te hebben kwam de hulp en werd ze uit de auto gehesen waarna ik er ook uit klom. Gelukkig heeft niemand van ons 4 lichamelijk wat opgelopen. Naja op spierpijn en blauwe plekken na natuurlijk.

De auto hebben we hierna met een paar mensen weer rechtop gezet maar algauw bleek dat t ding behoorlijk na de klote was. Klapband, alle ruiten eruit, 1 achterdeur eruit, vooruit helemaal aan stukken, en natuurlijk de zeikant die behoorlijk in de deukskes zat:P

Na dit gebeuren was natuurlijk het crossen over en konden dus de meeste mensen niet rijden, helaas voor hun natuurlijk die zich hier wel op verheugd hadden. Gelukkig hadden de mensen van ons groepje allemaal gereden anders was het nog erger geweest :).

Hierna hebben we maar wet met een shotgun lopen knallen, beetje plastic flessen aan stukken schieten en deze natuurlijk steeds verder naar achter plaatsen. Dat schieten in de familie zit bleek alweer snel:P, de persoon waarvan het geweer was schoot nog minder goed dan deze persoon die een 100% score had :) Ja paps, mocht je dit lezen t komt allemaal goed een keer ;)..

Hierna is er nog wel gereden en gecrost maar wij mochten allemaal niet meer rijden. Best logisch natuurlijk.

S`avonds zijn we nog in het pikkedonker met alleen een zaklamp met een speedboot aan de haal gegaan. Ook erg leuk om mee te maken vooral als je met een zaklampje maar moet proberen om de stuurman wat zich te geven...... Tijdens dit varen zijn we ook nog even gestopt op Jodesavanne. Hier was ik al een keer geweest maarja snachts blijft anders. Na een paar dikke vogelspinnen, Schreeuwende en rond slingerende apen, en een verek giftig slangentje werd er besloten om deze illegale betreding van het gebied te beïndigen. Het begon toch wel wat gevaarlijk te worden met al die giftige krengen op de grond terwijl iedereen met slippertjes rond stampte sjaa vragen om problemen dus.

Vandaag was verder een rustig dagje met nog wat varen en rijden door de savanne van Suriname.....

Volgend weekend full moon party en dan is het de week erna alweer feest want dan nemen we hier afscheid en gaan we genieten van de laatste dolle nachten in Paramaribo voor we zondag middag richting Pengel airport gaan.

Mensen de groeten maar weer, volgende week de laatste up-date vanuit Surinam.

Gegroet en getekend: Groot oog ( vage indianen naam die ik gekregen heb )

• 22 Maart 2010 - 08:15

Juud:

Die naam zal wel gebaseerd zijn op je fotogenieke kiekjes :D