No span en Bigipan
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg gerben
08 Maart 2010 | Suriname, Paramaribo
Hallo menskes.....
Jullie dachten zekers onderhand dat ik van de aardbodem verdwenen was. Echter heb ik de laatste weken zo weinig mee gemaakt dat het niet noemenswaardig was om hier te vernoemen. Echter door het niets te doen hebben ben ik idd regelmatig `Teet van de planeet" geweest.
Het begon allemaal een paar weken geleden. Mensen die het huis gingen verlaten, verjaardagen, carnaval en nog meer afscheidsfeestjes zorgden ervoor dat de weekenden in het teken stonden van veel feest en drank. Dat hierbij de meest gekke dingen gebeurd zijn staat als een paal boven water, dat dit hier echter niet verteld gaat worden staat daarentegen ook als een paal boven water ;) tis maar dat t ffkes duidelijk is.
Afgelopen weekend begon met de verjaardag van Kees op donderdag nacht 12.00 deze nacht is tegen beter weten in ook later afgesloten dan gepland. Agja what the hell dachten we omdat we de dag erna voor de verandering ;) weer eens vrij waren, no span man heerst tijdens onze stage een beetje in overvloed maar.. waar was ik...... ohja donderdagnacht!
Vrijdag avond was het bigg party @ het mozartcomplex. Kees gaf zijn verjaardag en good old bas gaf zijn afscheid. Deze heren hadden het briljante idee om een brasband uit te nodigen en alle mensen uit te nodigen die ze dronken maar tegen waren gekomen. Het resultaat een dik vet feest met veel mensen die we nog nooit gezien hadden. Maarja het resultaat was wel dat ze er nog steeds over praten.
Zaterdag ochtend vertrok ik samen met een huisgenootje richting Nickerie en Bigipan. In eerste instantie zou ik gaan zee vissen maar dit is helaas afgezegd door de touroperator maar gaf me wel de aanbieding om mee te gaan naar bigipan. Bigipan is het grootste moeras gebied van Suriname en bevat zoutwater. Van oorsprong was het echter zoet dus het resultaat van de verzilting is leesbaar aan de talloze dode boom karkassen die nog in het moeras staan.
De reis werd begonnen met een ontiegelijke kater en 11 vrouwen waarvan en 9 Belgen waren. Je snapt het al wel het niveau daalde flink in die bus ;). Aangekomen naar een busrit van 4 uur bleek het moeras droog gestaan te hebben en pas weer een paar weken wat water te hebben. Dit resulteerde in een meer van 2000 hectare met een waterstand van max 50cm waardoor de boten steeds vast liepen. Maarja al met al hebben we ons huisje op palen bereikt en daar heerlijk gechilled. onder weg ernaartoe zijn er nog wel een aantal zeldzame en mooie diertjes gezien maar deze hebben een hekel aan buiten boordmotoren en maakten zich sneller dan het licht uit de voeten. Resultaat weer weinig foto`s.
Tijdens het verblijf hebben we weinig gedaan, de dames waren meer van het zonnen en hangmat hangen dan leuke dingen doen waardoor mijn dag er ongepland maar toch het zelfde uit kwam te zien. Minder leuk maarja ik lachte wel toen ik hoorde wat hun betaald hadden en wat mijn schijntje hiervan was :).
De volgende ochtend zijn we weer vertrokken. S`nachts was er schijnbaar een idioot geweest die het leuk vond om een vuurtje te stoken in dit reservaat zodat de volgende ochtend er complete bosbranden waren waar wij door heen moesten varen. De hitte, rook en vonken waren niet grappig aangezien we op de meeste plaatsen maar zon 2 meter vanaf het vuur moesten varen. De vernietiging aan de natuur was ook al niet veel beter, er dreven her en der al dode kaaimannen die bezweken waren onder de hitte en sommige vogels waren er al niet beter aan toe. Verder was het hele gebied uitgestorven en hoorde je niets anders dan het gehoest van iedereen en het knetteren van de vlammen:(
Hierna zijn we vertrokken naar een Hindoe tempel en de Kust tussen Brits guyana en Suriname. Maak aub geen voorstellingen bij mooi blauw water, wuivende palmen en wit strand. Het enige wat nu in je hersenspinsel kan kloppen zijn de wuivende palmen maar het water was bruin en het strand bestond uit modder en keien.
Na dit bezoekje en een busritje van 4 uur wask weer thuis. De gehele trip was ergens best tegen gevallen maar aan de andere kant, ben tenminste weer ff uit huis geweest en 2 dagen alcohol vrij geleefd :) waar mijn nieren en lever me dankbaarder voor zijn denk ik.
Vanaf volgende week staat er elk weekend wat op de planning mits het afgezegd word. Daarnaast ist nog maar een paar weekskes tot jullie allemaal mijn verhalen ook in real life kunnen horen. En als je dat niet horen wilt, sja dan koop maar oordoppen of zo........
De greetings en tot het volgende hoofdstuk.
De greetings en tot het volgende hoofdstuk.